Maaseutuparlamentti tuo politiikan, yritysmaailman ja kulttuurin huippunimiä Nurmekseen

Tiedote
Maaseutuparlamentti 2024, Nurmes

Maaseutuparlamentti järjestetään torstaista lauantaihin 26.–28.9. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma järjestetään hybridinä, eli tapahtumaan voi osallistua paikan päällä Nurmeksessa tai täysin virtuaalisesti. Tapahtuma on avoin kaikille maaseudusta kiinnostuneille.

Kolmipäiväinen tapahtuma sisältää retkiä paikallisiin yrityksiin ja matkakohteisiin, keskusteluita ja puheenvuoroja ajankohtaisista teemoista, työpajoja, miniseminaareja sekä paikallista kulttuuria ja ruokatarjontaa.

Monipuolinen vieraskattaus tuo Nurmekseen ajankohtaisia huippuvieraita. Lavalle nousevat muun muassa työministeri Arto Satonen, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, europarlamentaarikko Mika Aaltola, maatalouskomissaarin kabinetin jäsen Taru Haapaniemi, kirjailija ja somevaikuttaja Inari Fernández, Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme, Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian ja Pohjois-Karjalan kulttuurilähettiläs, laulaja-lauluntekijä Sari Kaasinen.

Tapahtuman juontavat Ylen toimittajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén, jotka tutustuivat yli sataan paikkakuntaan ympäri Suomea juontaessaan yhdessä kaksikielistä kulttuurimatkaohjelmaa Egenlandia.

Uudistavaa paikallisenergiaa

Maaseutuparlamentin toteuttamiseen osallistuu laaja joukko toimijoita ja satoja ihmisiä. Tapahtuma on kylien, kaupunkien, yhdistysten ja valtionhallinnon yhteinen ponnistus.

“Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus asukkaille, yrityksille, asiantuntijoille ja päättäjille kohdata sekä keskustella. Nykyisessä maailmantilanteessa on tärkeää päästä vaihtamaan ajatuksia ja ideoimaan uutta yhdessä”, toteaa Maaseutuparlamentin valmisteluryhmän puheenjohtaja Virpi Harilahti-Juola.

Maaseutuparlamentti järjestetään paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden yhteisponnistuksena, ja sitä koordinoi maaseutupolitiikan neuvosto MANE. Sisällöistä vastaa yli kuusikymmentä kumppania.

Suomen Kylät ry ja Kestävän kehityksen viikko palkitsevat tapahtumassa maaseudun kehittämisessä ansioituneita ja innovatiivisia toimijoita.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Varaa paikkasi nyt!